понеділок, 20 січня 2014 р.

У Львові майданівці та громадяни міста показали приклад організації та протесту

         
Починаючи з вечора 19го січня у місті Львові почалось блокування військових частин. Як відомо у зв’язку із рішучими вчинками людей у Києві, із різних міст України МВС розпочало підтягування силовиків у столицю. Саме тому громадяни виявили згуртованість і розпочали блокування із вечору, яке продовжується безперервно уже більше доби.
            Люди стоять у більше ніж шести точках виїздів, побіля військових частин внутрішніх військ та
служби «Беркут».Це наступні вулиці: Рубчака, Наукова, Тролейбусна, Стрийська. Серед простих жителів витає недомовлена зорганізованість, та відданість. Люди та автомобілі перегороджують, при потребі, проїзди та виїзди, та заставляють водіїв автівок відкривати багажники та кузова для перевірки громадою.
Перевірка автомобіля на виїзді


            Різне траплялось, різне говорять, але чоловіки, жінки, студенти, дівчата – усі помагають. Уже й їжу роздають… усе як на Майдані. У середині дня із частин почали випускати військовиків переодягнених у цивільне із наплічниками, й за легендою вони десь йшли, щоб сісти в автобуси.
            Біля контрольно-пропускного пункту № 4114 зібралось до 1000 людей станом на 14:00. І відбувся цікавий інцидент. Близько 15ти тітушок почали кидати петарди в гущу людей. Хлопців чітко було видно і люди одразу почали їх виштовхувати із натовпу. Скоро вони уже тікали, але не тут то сталось – слизько. Двох зловили, і уже в тісному колі натовпу заставили вичистити кишені. У одного був ніж «метелик». Через деякий час, прибула міліція, котра, судячи по поведінці, немала наміру розбиратись. І тут журналіст 24го каналу, закликав поліцейських і виклав ситуацію. На того, чий ніж був складений протокол, при чому протокол люди заставили слідчого складати при них, на місці події (бо недовіряли обіцянкам міліціонерів, що він складеться в теплі у відділку).

Народне слідство над запроданцями


Погоня за тітушками


Отаке " лице у впійманого

Те, що за парканом

Мати ВВшника

            Крім таких активних подій, люди на КПП також зустріли батьків працівників ВВ. Одна мати розповідала про розмову із сином, котрий запевняв що їм обіцяли не віддавати розпорядження їхати на Київ. Звичайно, люди їй, чи то словам сина  не вірили…
            На даний момент, є потреба і далі блокувати ті ж виїзди, тому хто має змогу приїздіть, таксисти повідомлені, можуть і безкоштовно підвести.
            Радий усвідомлювати, що у моєму Львові люди можуть зорганізуватись і ґрунтовно виступити тоді, коли до них ще не прийшли додому вночі… Беремо приклад!
















Немає коментарів: