субота, 7 грудня 2013 р.

Тримаймося до кінця! Усіх не пересаджають!


Під Шевченківським районним судом зібралося близько 3,5-4 тис. мітингувальників , які вимагали звільнення активіста «Дорожнього контролю» Андрія Дзіндзя.
Активісти перекрили всі підходи до суду власними автівками і барикадами, до будівлі підходили  все нові колони людей з Майдану Незалежності . У безпосередній близькості від суду розташувалися близько 300 співробітників спецпідрозділу « Беркут» , які оточили натовп по периметру. Речник з Майдану звертався до них, цитував Шевченка й співав повстанських пісень. Як не дивно бійці реагували привітно і дещо
з соромом в очах. Щоб припинити демонстранцію слово взяв один з представників Шевченківскього районного суду , який заявив , що Дзиндзю вже вивезли з територію , проте натовп не повірив і продовжив блокування. Згодом Арсеній Яценюк із пресою прорвався через кордон бійців і почав з'ясовувати ситуацію із місцем перебування затриманого.Після декількох хвилин , він вийшов і підтвердив цю інформацію.
Як повідомляють ЗМІ , Шевченківський райсуд Києва визначив запобіжний захід для активіста « Дорожнього контролю» Андрія Дзіндзя у вигляді арешту на два місяці.Після оголошення рішення в суді виникла бійка.
Події біля Шевченківського суду в п'ятницю, ще цікаві тим, що була проявлена ще більш вища самоорганізація людей. На місці досить швидко зорганізували харчування, так як очікувалось блокування і на нічний період. Сама обстановка була дуже піднесена, і в очах людей кожен міг побачити віру в свої сили. Єдність мітингувальників зростає, й під судом люди разом співали пісень народних і навіть козацьких.
Коли о пів на дванадцяту ночі із щільної лави беркуту й міліції вийшли прості працівники суду, то на їхні опущені від сорому голови посипались крики "ганьба". На лицях мутингувальників було видно навіть відразу до людей, які виконують таку низьку й нечесну справу.














Фото Миколи Веприка
При підтримці Самуляка Петра



Немає коментарів: