понеділок, 18 березня 2013 р.

Rock-H презентував альбом "Отава"

Друзі, хочу поділитись враженнями та знімками від чудового етно рок гурту із колоритного Закарпаття - Rock-H.
На прес конференції, коли ми спілкувались у невеликому колі людей, по цікавій розмові я зрозумів, що учасники музичного цього угрупування не пересічні люди, більше того чудові музиканти, що люблять свою творчість.
Той запал, і сказав би якась впевненість у тому що роблять, дає надію на велике майбутнє!
Я не є сильним знавцем музичної культури, сприймаю все інтуітивно й через свою призму, але думаю Рокашівці зараз на підйомі великих гір в музичній кар'єрі та на початку цілого творчого хребта якісної музики.
Не так давно я вперше почув їхню музику (хоча про гурт чув уже давно), але зараз із впевненістю скажу, що ці люди і їхня музика увійшли в список моєї поваги, у мою ж таки когорту поваги музичних виконавців. Їхня музика жива і правдива.
Раджу слухати прекрасні муз твори гурту, що висвітлює частинку різноманітної української етнокультури.


Ось текст моєї новини, що буде розміщений на сайті: http://ltdaily.info/category/lviv:


Минулої п’ятниці 15-го березня цікавий закарпатський гурт «Rock-H» презентував у Львові новий музичний альбом «Отава». Перед концертом на прес конференції члени гурту розповіли про створення нової збірки пісень. Цього разу усі пісні записані у Львові, а не як завше у Закарпатті. Музиканти творять музику з етнічними нотками та настроями, тексти переважно сороміцькі, і більшість їх на «русинській бесіді», хоча є літературною українською, англійською та французькою мовами.
         Під час концерту відбувалась презентація кліпу на пісню «Співаночка», тому про неї
Віктор Янцо розповів детальніше:
«Пісня стала популярна завдяки радіо «FM Галичина», що програвало її дуже активно. Саме після такого ажіотажу нам було запропоновано зняти кліп, що ми і постарались зробити до виходу альбому. Отак і з’явився тематично оформлений ролик з радянськими мотивами та в «стилі Стиляг». Якщо ж говорити про кліп, то він легкий, весняний, нема у ньому претензій на глибку ідею»
         Творці неординарної музики признались, що в планах 3-тій альбом «Білий день», до котрого написано 4 композиції. У майбутньому планують не відступатись від існуючих мотивів та фольклорних настроїв, але й творити інші музичні композиції.
         Один із засновників – Віктор, висловив подяку усім членам гурту, бо
«той склад що сформувався - є найкращим, для кожного музика є найголовнішим. Усі раніше були учасниками багатьох проектів, мали «вдачі і невдачі», а зараз солідарність між учасниками дозволяє займатись музикою».
         Цікаво те, що гурт більше популярний не вдома у Мукачеві, а у інших областях,  і як признавались закарпатці – «найбільше нас любить Львів».
         Презентація нового альбому очікується ще у Тернополі 23.03 в «Хмільному Щасті» та в Києві  03.04 у «Бочка» на Подолі.










Підготував: Микола Веприк.

Немає коментарів: